red team

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου (Νεώτερη Ενημέρωση)

Print Friendly and PDF

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Μετά την ανάρτηση της  21ης Ιουλίου που σας γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (εδώ) και δημοσιεύθηκαν και τα πρώτα σχόλια σχετικά με την απόφαση, σας παραθέτουμε και την απάντηση του νομικού συμβούλου σχετικά με το θέμα.

«Καλησπέρα κύριε Χ............
Η παρούσα απόφαση δεν επιφέρει κάποια αυτοδίκαιη μεταβολή στην μισθολογική κατάστασή σας, ωστόσο αποτελεί σε κάθε περίπτωση δεδικασμένο (θετικό) για την πορεία των Εφέσεων και Αγωγών που ήδη έχουν κατατεθεί. Επιφυλάσσομαι να μελετήσω εις βάθος το ζήτημα και να σας ενημερώσω για πιθανές μελλοντικές απαιτούμενες ενέργειες. Πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης του υπόλοιπου 50% για όσους δεν έχουν ήδη προσφύγει στο παρελθόν μέσω ομαδικών Αγωγών ενώπιον του ΙΙΙου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου σχετική ενημέρωση υπάρχει όπως γνωρίζετε και στο σάιτ της Π.Ο.Σ.
Στην διάθεσή σας
Κωνσταντίνος Μ. Παραγιουδάκης»

Σχόλια αναρτήσαντα:
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η αντίστοιχη με αυτή του Συμβουλίου Επικρατείας, που αφορά όμως τους συνταξιούχους. Καταργεί τις συνταξιοδοτικές πράξεις των μειώσεων του Ν. 4093/12, δεν αναφέρεται όμως στις αντίστοιχες πράξεις επαναφοράς του 50% του Ν. 4707/14.

Ως εκ τούτου είτε θα πρέπει να γίνει εκ νέου προσφυγή για το υπόλοιπο 50%, είτε να γίνει από μέρους αυτών που δεν έκαναν καθόλου προσφυγή, με στόχο να κατοχυρωθούν και αυτοί και επιπλέον  να επιδιωχθεί εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, πράγμα και χρονοβόρο και μη ορθό νομικά, δεδομένου ότι τα ανώτατα Δικαστικά Όργανα έχουν ήδη γνωμοδοτήσει. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα βοηθήσει όσους δεν έκαναν καθόλου προσφυγή, στη διεκδίκηση αναδρομικών, αν και εφόσον η απόφαση εφαρμοστεί. Επίσης για όσους εκτός από έφεση υποβάλλουν και αγωγή, δίνεται το δικαίωμα διεκδίκησης εντόκως και αμέσως εφόσον αυτές βέβαια εκδικαστούν. (Διευκρινίζεται ότι καμία αγωγή δεν έχει εκδικασθεί).

Επειδή η εφαρμογή της απόφασης όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση (και επιμένω) 1ον ) θα δημιουργήσει συνταξιούχους δύο ταχυτήτων και 2ον θα πρέπει να περιλάβει και τους εν ενεργεία, εκτιμώ πως ότι γίνει θα γίνει μόνο με Νομοθετική Ρύθμιση.

Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και του γεγονότος ότι το 38,69% ψήφισε ΝΑΙ στις περικοπές και το νέο μνημόνιο στο πρόσφατο δημοψήφισμα, θεωρώ ότι η αποκατάσταση του υπολοίπου 50% είναι ουτοπία στην παρούσα χρονική στιγμή.

 Κρατάμε λοιπόν τις αποφάσεις και πιέζουμε για αποκατάσταση, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Το δικαίωμα των αναδρομικών οι έχοντες κάνει έφεση το διατηρούν. Οι υπόλοιποι ας σκεφθούν τι θα πράξουν και …  ας μου επιτραπεί να πω, πως μάλλον πρέπει να σκέφτονται πιο συλλογικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου