red team

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Έκθεση Πεπραγμένων ΣΑΑΜ

Print Friendly and PDF

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
 Αίαντος 4 , Βριλήσσια 15235
                                                                                                   28   Μαρτ.  2014


                          ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
                                         Έτους  2013
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
 Οι παλαιοί δεσμοί προκαλούν συναισθήματα έντονα, που διατηρούν, ακόμη, ζωντανή την επιθυμία αρκετών να βρεθούν  κοντά. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σήμερα στον ΣΑΑΜ. Είναι «ζωντανός», παρά τις όσες δυσκολίες. Προσβλέπουμε σε μια ανανέωση, η οποία όμως δεν είναι τόσο ενθαρρυντική, όσο θα επιθυμούσαμε. Κανένας οργανισμός, όμως, δεν επιβιώνει, αν δεν έχει την ευκαιρία για ανανέωση. Δυστυχώς ο Σύνδεσμός μας δεν έχει σοβαρή απήχηση στους νέο-αποστρατευόμενους συναδέλφους, που κανονικά θα έπρεπε να εγγράφονται, εθελοντικά, αμέσως μετά την αποστρατεία τους. Παρά ταύτα ευελπιστούμε. Υπάρχουν κάποια ευοίωνα σημάδια.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ.
·         Το Διοικητικό Συμβούλιο[ΔΣ] ανανεώθηκε!
Με τις αρχαιρεσίες έλαβε χώρα μια σημαντική μείωση του «μέσου όρου» ηλικίας. Εκλεκτοί νεώτεροι συνάδελφοι προστέθηκαν στο ΔΣ [πρώτο ενθαρρυντικό στοιχείο]

·         Θεία Λειτουργία- Μνημόσυνο-Αρτοκλασία στον Άγιο Αλέξανδρο.
  Αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία συγκέντρωσης και συνάντησης των παλαιών      συναδέλφων. Πραγματικά η ανταπόκριση είναι  ικανοποιητική και η  εκδήλωση είναι πάντοτε επιτυχής. Εκτιμάται ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει μια, μάλλον, σταθερή εκδήλωση και στο μέλλον.

·         Ετήσια χοροεσπερίδα- κοπή πίτας στη ΛΑΕΔ.
Είναι μια εκδήλωση πολύ σημαντική και πάντοτε στέφεται με επιτυχία. Η προσέλευση είναι λίαν ικανοποιητική και η ανταπόδοση σε συναισθήματα πάρα πολύ μεγάλη. Η παρουσία επισήμων από το ΓΕΣ { Δντής ΔΜΧ κλπ ανωτάτων Αξκων ΜΧ} , όπως  και πολλών φίλων του Συνδέσμου προσδίδουν στην εκδήλωση οικογενειακή ατμόσφαιρα,  μεγαλοπρέπεια και  ακτινοβολία, ώστε να είναι ελκυστική για μεγάλη συμμετοχή. Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια βασική εκδήλωση του Συνδέσμου μας.
·         Εκδρομές εσωτερικού – εξωτερικού.
 Ουδεμία εκδρομή κατορθώσαμε να διοργανώσουμε για τους ευνόητους λόγος. Παραταύτα ευελπιστούμε να αλλάξουν προς το θετικό πράγματα.
·         Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα στη ΣΜΧ.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνεται ότι τείνει να καταστεί σοβαρός θεσμός για το Μηχανικό μας. Ομολογουμένως τα αποτελέσματα κάθε χρόνο γίνονται καλύτερα. Η συνύπαρξη των παλαιών συναδέλφων με τους νέους αξιωματικούς δημιουργεί θαυμάσια ευκαιρία μετάγγισης ικμάδας και σεβασμού αντίστοιχα. Προπαντός αναπτύσσεται πνεύμα Όπλου. Συνιστά, ταυτόχρονα  μοναδική ευκαιρία για τη μελλοντική επιβίωση του Συνδέσμου. Πιστεύουμε ότι σε παρόμοιες σοβαρές εκδηλώσεις μέσα σε μια διαχρονική σύνδεση των  παλαιών και των νέων στελεχών αναδύεται η ζωογόνος δύναμη του Μηχανικού μας. Εκτιμάται ότι η εκδήλωση αυτή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μελλοντικό μόνιμο θεσμό, ο οποίος θα προσελκύει το ενδιαφέρον των αξιωματικών του Μηχανικού και θα προβάλλει το έργο του Όπλου μας  στον ευρύτερο επιστημονικό και τεχνικό χώρο.
·         Λοιπές εκδηλώσεις – δραστηριότητες :
1.      Ο ΣΑΑΜ είχε συμμετοχή, με αντιπροσώπους του, σε εκδηλώσεις εορτασμού Γενέθλιας Ημέρας στη ΣΜΧ, ΚΕΜΧ, ΤΕΝΞ, 747 ΕΤΜΧ
2.       Μέλη του παραβρέθηκαν σε εξόδιους ακολουθίες των εκλιπόντων συναδέλφων του Μηχανικού και κατέθεσε τον πρέποντα στέφανο.
·         Συνεργασίες με λοιπούς φορείς.
  Ο Σύνδεσμός μας, ούτε τις απαιτούμενες  δυνατότητες έχει  αλλά ούτε και τις προβλεπόμενες  αρμοδιότητες , για επίλυση θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι συνταξιοδοτικά, οικονομικά κλπ αιτήματα, το ΔΣ, δημιούργησε δεσμούς συνεργασίας με τους υπάρχοντες  αναγνωρισμένους  Φορείς , όπως την ΕΑΑΣ και την ΠΟΣ. Αντιπρόσωποι των Φορέων αυτών μας ενημερώνουν[ όπως θα γίνει και σήμερα] για την πορεία των θεμάτων της αρμοδιότητάς τους, που μας ενδιαφέρουν.

·         Κύριες δυσχέρειες.
1.      Το ΔΣ αντιμετωπίζει μεγάλες δυσχέρειες στην επικοινωνία με τα μέλη του Συνδέσμου , καθόσον δεν έχει προσωπικό , ούτε σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, προσιτό  ταυτόχρονα σε πολλά μέλη. Παρακαλούμε σε περίπτωση εκτάκτου ειδοποίησης να μεταφέρονται τα μηνύματα από ένα μέλος στους γνωστούς συναδέλφους τηλεφωνικά. Επίσης παρακαλούμε και πάλι να μας ενημερώσετε για τα e-mail σας.
2.      Τα οικονομικά του Συνδέσμου, παρά τον απόλυτα ορθολογικό χειρισμό τους, είναι πενιχρά  και στηρίζονται στις συνδρομές των μελών. Γνωρίζουμε, και από τα δικά μας δεδομένα, τη δύσκολη κατάσταση των μελών , αλλά μία ευρύτερη συμμετοχή κρίνεται ουσιαστική για την ύπαρξη του Συνδέσμου μας.
  • Το μέλλον του ΣΑΑΜ.
 Ο Σύνδεσμος προσπαθεί να γίνει πιο ελκυστικός και πιο ενδιαφέρον στους νεότερους συναδέλφους.  Να αγκαλιάζει περισσότερα μέλη και αυτό δεν γίνεται  φυσικά ούτε με εντολές, αλλά ούτε με παρακλήσεις. Και φυσικά δεν είναι έργο , που μπορεί να αναλάβει ένα τυπικά εκλεγμένο ΔΣ. Όλοι μαζί μπορούμε.
 Μεγάλη ελπίδα μας είναι η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Ηγεσία του Όπλου μας. Αυτό συνιστά τον πιο ενθαρρυντικό οιωνό. Όντως  νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο πιο αρμονικό σημείο. Και γι΄αυτό είμαστε αισιόδοξοι και την  ευχαριστούμε θερμότατα.
Στο σημείο αυτό θα προτείναμε ΔΜΧ/ΓΕΣ να εξετασθεί στα πλαίσια των  εργασιών των σπουδαστών της ΣΤΕΑΜΧ η εθελοντική ανάθεση της καταγραφής του σπουδαιότατου τεχνικού έργου προς την Πατρίδα μας εκ μέρους του ΄Οπλου μας.
Παρακαλούμε, τέλος, τον Στρατηγό Διευθυντή ΔΜΧ να μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλους τους εε Συναδέλφους και ειδικά στους Ανωτάτους, οι οποίοι δείχνουν το πλούσιο το σεβασμό τους στα πρόσωπά μας, τον οποίο τόσο τον έχουμε ανάγκη.

          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                              ΜΠΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
             ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΑ                                              ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου